3 Φεβ 2011

ΕΙΡΗΝΗ YMIN. Η κυρία Σουζάνα Μουμπάρακ στο στοιχείο της.

Απόσπασμα από την ιστοσελίδα με τίτλο:  Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια! / η Πρόεδρος / περισσότερες πληροφορίες   (http://www.childfamily.gr/gr/the_president_more_details.cfm)

 

"Η δράση της στη «Διεθνή Κίνηση Γυναικών για την Ειρήνη Suzanne Mubarak»

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ως μέλος του Δ.Σ. της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη- Suzanne Mubarak», εκτός από την ανελλιπή παρουσία της στις ετήσιες συναντήσεις των μελών του Δ.Σ. της Κίνησης, και τη συμμετοχή της στις διεθνείς εκδηλώσεις -συνέδρια, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, κ.α.- που διοργανώνει η Κίνηση, έχει αναλάβει πολλές  πρωτοβουλίες για την προώθηση των σκοπών της Κίνησης και την ενίσχυση των εκστρατειών της. Ανάμεσα σε άλλα:
* Συμμετείχε ως ομιλήτρια στο Διεθνές Συνέδριο «Η Εμπορία των Ανθρώπων στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης» που πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέϊν υπό την αιγίδα της Sheikha Sabeeka, συζύγου του Βασιλιά του Μπαχρέϊν. (Φεβρουάριος 2009)
* Συμμετείχε στην Συνάντηση του Τιμητικού Συμβουλίου του ΙCMEC (International Center for Missing and Exploited Children) και στο Στρογγυλό Τραπέζι για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική εκμετάλλευση, το οποίο συνδιοργάνωσε και φιλοξένησε στο Κάϊρο η Διεθνής Κίνηση υπό την αιγίδα της κυρίας Suzanne Mubarak (Iανουάριος 2009).
* Διοργάνωσε συναυλία της Fairuz στο Ηρώδειο με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών-θυμάτων του πολέμου στο Λίβανο (Ιούλιος 2007).
* Διοργάνωσε διαλέξεις της κυρίας Suzanne Mubarak στην Ελλάδα (Μάιος 2005, Ιούλιος 2007).
*Στήριξε την ίδρυση του Ινστιτούτου Μελετών για την Ειρήνη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
* Είναι μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της Διεθνούς Κίνησης, που αγωνίζεται για τη προστασία του άμαχου πληθυσμού κατά τη διάρκεια των ενόπλων συγκρούσεων και συμμετείχε στις δυο συναντήσεις της ομάδας - η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στον Σεπτέμβριο του 2006 και η δεύτερη στην Αλεξάνδρεια τον Ιανουάριο του 2007.
* Στήριξε και συμμετείχε στο πρώτο Διεθνές Φόρουμ Νέων για την Ειρήνη που διοργάνωσε στο Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο, η «Διεθνής Κίνηση Γυναικών για την Ειρήνη- Suzanne Mubarak», με σκοπό να δώσει βήμα στη νέα γενιά, να αναδείξει τη δύναμη και τις δυνατότητες της στο χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου (Σεπτέμβριος 2007).
*Διοργάνωσε στην Αθήνα το Στρογγυλό Τραπέζι "Η επιχειρηματική κοινότητα ενάντια στην Εμπορία των Ανθρώπων" σε συνεργασία με τη  "Διεθνή Κίνηση Γυναικών για την Ειρήνη - Suzanne Mubarak", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και με τη χορηγία της Motor Oil. Το Στρογγυλό Τραπέζι σήμανε την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας  της Διεθνούς Κίνησης: "End Human Trafficking Now". Σκοπός του ήταν η ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας και η δέσμευση της σε έναν ηθικό κώδικα δεοντολογίας, με το όνομα "Athens Principles", η τήρηση του οποίου θα συμβάλλει ουσιαστικά στη καταστολή του φαινομένου της Εμπορίας των Ανθρώπων. Παρόντες ήταν η κα Suzanne Mubarak, η Βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, η Βασίλισσα Σαμπίκα του Μπαχρέϊν, ο Δρ Boutros Boutros - Ghali, ο Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Jean Michel Jarre, κ.ά. (Ιανουάριος 2006). Για την ενίσχυση της εκστρατείας διοργανώθηκε φιλανθρωπικό δείπνο στο οποίο παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον πνευματικό, τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο (Iανουάριος 2006).

Η κα Βαρδινογιάννη ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Κίνησης που παρουσίασε τα "Athens Principles" στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Davos (Ιανουάριος 2006).
*Συμμετείχε και στήριξε οικονομικά το Φιλανθρωπική Εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κάϊρο για την ενίσχυση των παιδιών της Παλαιστίνης, με ομιλητή τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκηρ. (Μάϊος 2005)
*Διοργάνωσε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι διεθνή συνάντηση με θέμα «Οι γυναίκες στην υπηρεσία της Ειρήνης» (Ιούνιος 2004)."

Μερικές φορές τα γεγονότα δεν λένε όλη την αλήθεια. Εδώ αποδεικνύεται ότι αν, μέρες τώρα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου και η κυρία Μουμπάρακ σκοτώνουν τον άμαχο πληθυσμό της πατρίδας τους, το κάνουν για το καλό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: