6 Φεβ 2011

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΤΩΡΑ


Ελληνική Πρωτοπορία
(2007-2011, τέσσερα χρόνια καθυστέρηση). Το 2007 η Ελλάδα δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και σύμφωνα με την εισήγηση της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, παρασημοφόρησε την σύζυγο του Προέδρου-Δικτάτορα της Αιγύπτου, Σούζαν Μουμπάρακ. Το 2011 όταν ο λαός επαναστάτησε στην Τυνησία, η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί, χρησιμοποίησε δυο φορές, για τις διακοπές της στην Τυνησία, το ιδιωτικό τζετ Τυνήσιου επιχειρηματία, φίλου και συνεταίρου του Προέδρου-Δικτάτορα Μπεν-Αλί, μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...
Όταν οι Έλληνες έχτιζαν Παρθενώνες, οι Ευρωπαίοι έτρωγαν βελανίδια.

Διεθνής Σοσιαλισμός
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου αφιέρωσε μια σκέψη του στον επαναστατημένο αιγυπτιακό λαό: Είθε να μην μεταναστεύσουν όλοι αυτοί οι γύφτοι στη χώρα μας... Αμ' έπος αμ' έργον, έκανε ένα τηλεφώνημα στο μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Χ. Μουμπάρακ: Έλα μαζί με την οικογένειά σου εδώ να επενδύσεις τα 50 δις ευρώ σου, αλλά μην αφήσεις να 'ρθουν κι οι ρακένδυτοι υπήκοοί σου...

Ελληνική Εξωτερική Πολιτική
Η Μικρή Αμερική επέβαλε τη θέλησή της στο Μεγάλο Ισραήλ: ο Ομπάμα δεν θα διώξει τον δικτάτορα της Αιγύπτου Μουμπάρακ. Άρα, η μικρή Ελλάδα σωστά κάνει συμμαχίες με τη Μικρή Αμερική υπό την αιγίδα του Μεγάλου Ισραήλ. 

Ελληνικός Αθλητισμός
Τα γομάρια που έχουν στην κατοχή τους το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπολιτίζονται. Τώρα πηγαίνουν θέατρο. Τα εισιτήρια πληρώνει ο Γερουλάνος. Ο Παπουτσής λείπει για δουλειές...

Ελληνική Απορροφητικότητα
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μαχαιρίδης, για να επωφεληθεί, λέει, ενός προγράμματος ΕΣΠΑ, αγόρασε portal με 750.000 ευρώ. Σαν λιποαναρρόφηση δείχνει.

Ελληνική Δημοκρατία
Μια υποψία διατρέχει την επικράτεια: η ευκρίνεια της Δημοκρατίας μας φθίνει. Για την ενίσχυσή της οι πολιτικοί τείνουν να προσθέτουν έναν επιθετικό προσδιορισμό στα κόμματά τους: Νέα δημοκρατία, δημοκρατική Συμμαχία, δημοκρατική Αριστερά,... Αυτή η μόδα εισέβαλε στην καθημερινότητα: ο οίκος ανοχής αποκαλείται δημοκρατία του κώλου...

Ελληνική Εξαίρεση
Μια Βουλγάρα καθαρίστρια δεν θα αρκούσε για να απομακρύνει τη μούχλα απ΄το κεφάλι του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ελληνική Ονοματολογία
Καρατζαφέρης, Ραγκούσης, Έβερτ, Γερουλάνος, Τζαβάρας, Καραμαν'λε, Μινέικο, Νταράλα, Βόζεμπεργκ, Γκιουλέκας,... είναι ελληνικά ονόματα; De facto ή de jure?

Ελληνική Φορολογία
Αέναος Περαίωσις. Η κυβέρνηση θα καταργήσει την Εφορία. Αυτοί που θα κρίνονται φορολογούμενοι θα έρχονται για περαίωση ή, αλλιώς, θα πηγαίνουν φυλακή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης άρχισε να αδειάζει τις φυλακές για να χωρέσουν οι δύστροποι απεραίωτοι.

Ελληνική Πολιτική
Θα μετρηθούν όλα τα έξοδα των πολιτικών μας για γιορτές, πάρτυ, καναπεδάκια, απεριτίφ, εκδηλώσεις, πίτες, μπουφέδες, σπανακόρυζα, κοκτέιλ, κολατσιά, ντίνερ, δεξιώσεις, συνάξεις, θα κατηγοριοποιηθούν, τόσο το ούζο, τόσο το ρακί, για να γίνουν οικονομίες κλίμακος κι έτσι θα μας κοστίζει λιγότερο η δημοκρατία.

Ελληνική Επιχειρηματικότητα
"Η οικογένεια Βαρδινογιάννη (μέσω της εταιρείας Vegas Oil & Gas S.A.), στην Αίγυπτο, εκμεταλλεύεται ενεργά "πηγάδια" άντλησης πετρελαίου, με εξαιρετική μάλιστα επιτυχία, με μια σειρά από πρόσφατες ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο ενεργητικό της(...) Πρόσφατα τα ΕΛΠΕ μεταβίβασαν μέρος των δικαιωμάτων τους (στην Αίγυπτο, για έρευνα και παραγωγή) στη Vegas του Ομίλου Βαρδινογιάννη..." (Εφημ. "Ο Κόσμος του Επενδυτή", 5 Φεβ. 2011).

Ελληνική Ιατρική
Μετά το Νοσοκομείο Παίδων με Καρκίνο στην Αθήνα, Νοσοκομείο Παίδων με Ασιτία στο Κάιρο...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: