25 Φεβ 2011

ΤΟΠΙ ΣΤΗ ΜΟΥΧΛΑ

“Η υποδοχή του Ολυμπιακού ήταν υποδειγματική σύμφωνα με τους ανθρώπους που ήταν παρόν” (Mαρινάκης)

Το ματς ήταν στημένο όπως όλα τα ματς.
Όλα τα παιχνίδια είναι στημένα: η Πολιτική με τον νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, η Δικαιοσύνη, η Πολεοδομία, η Εφορία, ο Γιατρός, ο Ιερέας, ο Αστυνόμος, τα ΜΜΕ, οι Εξετάσεις στα σχολεία, οι Διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα. Στημένη η Εθνική Χρεοκοπία, στημένος ο διαιτητής. Στημένη κι η πουτάνα, λόγω δουλειάς, η μόνη, ίσως, έντιμη της συνομοταξίας.

Στημένο το πρωτάθλημα, πέρσι ο Παναθηναϊκός, φέτος ο Ολυμπιακός.

Ισχύς μου η αγάπη του λαού των γηπέδων

Τη μεγάλη ημέρα ήταν εκεί, στις κερκίδες των επισήμων, όλοι στημένοι για να παρακολουθήσουν τον στημένο αγώνα, να ενθαρρύνουν τους στημένους παιχταράδες, να φωτογραφίζονται, να χαριεντίζονται, να συνευρίσκονται με τους μελανοχίτωνες με τα κοκκινοπράσινα πουκάμισα και τα θρασύτατα άπλυτα γομάρια που αφοδεύουν από όλους τους τους  πόρους, στημένα στο θρόνο τους. Εκεί Σαμαράς, Λοβέρδος, Γιακουμάτος, Μιχαλολιάκος με το μπουφάν Βουλγαρίας, Χατζηνικολάου...
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χρόνια και χρόνια αθλούμενος, πήρε απ' το ράφι και διάβασε την καθιερωμένη κοινοτοπία.
Οι Γερουλάνος, Νικητιάδης, Μπιτσαξής είχαν έτοιμο το σχέδιο νόμου κατά της βίας στα γήπεδα αλλά δεν πρόλαβαν να το καταθέσουν πριν το σφύριγμα του διαιτητή. Ο Νικητιάδης είδε αργότερα τους προέδρους των δύο ομάδων και τους παρακάλεσε να τα βρουν μεταξύ τους, αλλιώς θα θυμώσει...

Κάμα-Σούτρα

Η συνουσία της Εξουσίας με τον Αθλητισμό είναι εξαιρετικά γόνιμη: γεννάει στρατούς υπονομόβιων ανθρωποειδών έτοιμους για χρήση. Είναι άλλωστε γνωστή η ιστορική σχέση σταδίων-ολοκληρωτισμών. Μέσα στα στάδια ανέθρεψαν τις νεολαίες τους ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ και ο φασισμός του Μουσολίνι (σημειωτέον και οι δύο σήμερα θα ήταν μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μαζί με τον Μπεν-Αλί, τον Μουμπάρακ, τον Καντάφι και τον Γιωργάκη). Στα αποδυτήρια τραγουδούσαν παιάνες τα καθαρά βρακάκια του Μεταξά και του Πάγκαλου.
Στα γήπεδα βρήκαν το δρόμο τους οι ατιμώρητοι εγκληματίες που πετροβόλησαν, μετά από ενέδρα, πούλμαν με καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟ, στη Συγγρού. Στο γήπεδο, ο "φίλαθλος" που σκότωσε "φίλαθλο" και η υπόθεση πνίγηκε στο αρχείο λόγω "παράτυπης" σύνταξης του κατηγορητηρίου από την αστυνομία. Στη λήθη η οργανωμένη συμμορία που επιτέθηκε στο Θέατρο Τέχνης. Κι όταν κάποτε πιάστηκαν στα πράσα -μάλλον εκ παραδρομής- μερικά από τα σιχαμερά σκουλήκια, ήταν υπάλληλοι του Κόκκαλη, άρα αθώοι. Ο αθλητισμός έχει κι άλλες καλές όψεις: βοήθησε στην αποκέντρωση. Πολλοί Εντιμότατοι Πρόεδροι αυτοεξορίστηκαν σε Λάρισα, Σέρρες, Βόλο, Κέρκυρα, Καβάλα. Για να φέρουν μια πρωτευουσιάνικη αύρα, να εκπολιτίσουν. Π.χ. το Αλκαζάρ τό 'κανε AEL FC-Arena και μεταμορφώθηκε σε Ευρωπαίο...


Το χοιροστάσιο ΕΠΟ-Superleague χέρι-χέρι με τα ποιοτικά κοινωνικά στρώματα...
Σ' αυτή τη χώρα, κυρία από κουμάσι, σύζυγος διευθυντή εφημερίδας, απευθύνθηκε στον "λαουτζίκο" πιάνοντας τη μύτη της. Γομαράκι παντρεύτηκε κωλίτσα πάνω σε πολεμικό πλοίο. Γενικός γραμματέας Υπουργείου πηδάει από την ταράτσα για να προλάβει να πάει σπίτι του, πριν τον πιάσουν. Γιος βουλευτή συνοδευόμενος, νύχτα, από τηλεοπτική κάμερα περιποιείται με το ακροδάκτυλό του τον πρωκτικό σφιγκτήρα διάσημης περιπατήτριας, μέσα σε πολεμικό μουσείο του οποίου είχε τα κλειδιά. Υπουργός σπιτώνει γκόμενα σε κλεμμένο νεοκλασικό. Πρωθυπουργός κλείνει τη Βουλή για να μην τον συλλάβουν με το χέρι στην τσέπη του λαού. Εξεταστικές επιτροπές δεν σφυρίζουν το πέναλτι, όπως ο Σπάθας κι ο Καλόπουλος. Δημοσιογράφος το παίζει "Μελωδία της Ευτυχίας" στα βουνά της Ελβετίας μ' ένα τσουβάλι λεφτά στην πλάτη αλλά δεν ενοχλείται από κανέναν γιατί τα φράγκα δεν είναι ελβετικά, αλλά ελληνικά. Πληρώνουμε, με το πιστόλι στον κρόταφο, εργολάβους φίλους της κυβέρνησης, με την απώτερη προοπτική να πάρουμε δρόμο. Κομματάρχις στήνει  δια του συζύγου της μεσογειακή λοβιτούρα, με πραγματιστή τοπικό Ιεράρχη κι αυτό δεν απασχολεί καμιά Αρχή, ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε ΜΜΕ που τη φιλοξενούν καθημερινά για να δώσει στο λαό μαθήματα, όχι υπεραξίας, αλλά εντιμότητας και δημοκρατίας. Πρωθυπουργός γιουχάρεται στη Γερμανία και αντιτείνει ότι είναι άδικο γιατί είναι δημοκρατικά εκλεγμένος, όπως ο Χίτλερ.

Μέσα Μαζικής Εκτροφής εγκληματιών
Οι δύο ανεκδιήγητοι της "Αθλητικής Κυριακής" στη ΝΕΤ έδειξαν άπειρες φορές το video με τις επίμαχες φάσεις για να αποποιηθούν των ευθυνών που δεν είχαν, γιατί είχαν επίγνωση της αμαρτωλής δουλειάς του συναφιού τους.
Ο Βασίλης Παπανικολάου της ΕΡΑΣΠΟΡ, που πρόσφατα τιμωρήθηκε για ρατσισμό από τη διοίκησή του, την επομένη του αποκλεισμού του Ολυμπιακού από το Κύπελλο, από τον ΠΑΟΚ, πήρε τηλέφωνο τον άξεστο νταή, τέως αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη και του είπε: "καλά δεν υπήρχαν παίχτες του Ολυμπιακού να ρίξουν μερικές κλωτσιές στο γήπεδο;" Ο θρασύδειλος προσκυνητής όλων των προέδρων, Κοσκωτά, Σαλιαρέλη, Κόκκαλη ("χου-χου πελάτες”, “χου-χου επιστήμονες") όταν δεν κερδίζει η "καλύτερη" ομάδα του με την αξία της, πρέπει να κερδίζει οπωσδήποτε με οποιοδήποτε μέσο.
Ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στον ίδιο Ρ/Σ, Μπάμπης Παπάζογλου, δικαιολόγησε την φυσιογνωμία του προέδρου Μαρινάκη ως εξής: "Πρέπει να προστατέψει την επένδυσή του ο άνθρωπος, τόσα λεφτά έριξε...". Και μας άφησε να ερμηνεύσουμε το βάθος της σκέψης του.
Ο Γιάννης Γούναρης, προπονητής και πτυελοδοχείο του αχυράνθρωπου Κοσκωτά, ρωτήθηκε 10 φορές: "ήταν ή όχι οφσάιντ το γκολ του Παναθηναϊκού"; 10 φορές απάντησε: "ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος...". Αυτόν επέλεξε να καλέσει ο δημοσιογράφος στην τηλεόραση...

Λυκόφως

Με πρόσχημα την επικείμενη εθνική ντροπή αν δεν ξεπληρώσουμε το χρέος τους στους συνεταίρους τους τοκογλύφους, αφού διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες φτώχειας, εγκατάλειψης, σήψης, απάτης, ανομίας, καταστολής και μηδένισαν όποια στοιχειώδη κοινωνική συνοχή, μας απειλούν με εξοντωτικές τιμωρίες αν δεν συμμορφωθούμε με τους νόμους που παράγονται εκτός Βουλής, εκτός νομιμότητας, με διατάγματα μιας κλίκας αμόρφωτων και εμφανώς ανίκανων αυλικών του πρωθυπουργού, την ώρα που έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και έχουν καταστρατηγηθεί οι νόμοι, από τους ίδιους. Αν θέλουμε να φωνάξουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να ουρλιάξουμε, να αντισταθούμε στην αδικία, να τα σπάσουμε, μας δείχνουν το στάδιο.
Ο πρωθυπουργός έχει ακυρώσει μονομερώς όλες τις διμερείς (κράτος-πολίτης) συμβάσεις. Ο πολίτης δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα, μόνον υποχρεώσεις. Τηρεί όμως απαρεγκλίτως την αδιέξοδη και ανήθικη διμερή σύμβαση (κράτος-δανειστές), με μια ακατανόητη έως ύποπτη εμμονή. 
Καλλιεργείται από τα ΜΜΕ-εργολάβους ένα κλίμα έντονου φόβου (χρέος), επικείμενης ανεπανόρθωτης καταστροφής (πτώχευση), ασυδοσίας (γήπεδα), ανυπακοής ( τρομοκρατία), στάσης (πληρωμών, διοδίων, εισιτηρίων συγκοινωνιών)... ένα κλίμα τέλους εποχής.
Το κοκτέιλ είναι έτοιμο, είναι θανατηφόρο, είναι το κώνειο που μας καλούν να καταπιούμε, υπακούοντας στο Νόμο που η ηγεσία της νέας Αθήνας έχει προ πολλού καταπαύσει.
Βρισκόμαστε υπό καθεστώς διαρκούς εκτάκτου ανάγκης, όπως ήταν μέχρι χθες, πριν την επανάσταση των λαών τους, οι αραβικές χώρες.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα χρειαστεί 42 χρόνια για να έχουμε μια νέα ευκαιρία.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: