9 Ιαν 2011

Τάτσοι, Μήτσοι, Κώτσοι



L'Onorabile Famiglia e i tre Coprite

Gapo, il Principale: - Saronico che fai?

Saronico Grasso: - Πάλι για φαΐ μου μιλάτε, Ντον Γκάπο, αυτό είναι sadismo.

GAP. - Πώς πάει σε ρωτάω, Grasso, με δουλεύεις;

Sar. - Molto bene, Principale, Τάτσι e Μίτσι e Κότσι, i coprite με ψήφισαν και νά 'μαι πάλι στη δούλεψή Σου. Αλλά ανεβαίνουν οι τιμές, οι ψήφοι στοιχίζουν όλο και πιο ακριβά.

GAP. - Si, αλλά η δουλειά εξακολουθεί να είναι καλή και ακίνδυνη. Finito οι επιτροπές, οι προανακριτικές και οι παραπομπές.

Sar. - Να πούμε ένα grazie στον Ντον Salvatore Serrone, για την οπερατσιόνε fermetura της Βουλής και την Amnistia. Έτσι την φόρεσε στους καραμπινιέρι, τους carcerieri και τον popolo.

GAP. - Ο ντον Serrone θέλει attenzione, μπορεί να ξεχείλωσε στο μαντζάρε αλλά ετοιμάζεται να έρθει να σώσει την regione, όπως ο Zio του τα χρόνια τα παλιά, τα parigiani.

Sar. - Si bene. Eίναι και ο Don Salonico. Αυτός δεν τρώει μόνο το βόδι του στην καθισιά, χειρότερα από μένα, τρώει και τα νύχια του και Σας ετοιμάζει ένα aeroplanico, Don Gapo Principale, και τη μέρα που θα βγεις από τ' aeroplano, μού 'ρχεται na sou tingano.

GAP. - Κι εσύ τέκνο Brutto; Τι αχαριστία! Αλλά, o tempora, o μούρες, la tradizione e morta: τώρα οι signori di pegro πετάνε τις παλιές γυναίκες τους και παίρνουν πιο φρέσκιες, όπως εσύ, Saronico, αλλά και ο Ντον Brummello di Four Seasons in Parigi, l' immobiliero, και τις στρώνουν στη δουλειά. Παλιά τις κρατούσαν μέχρι να πεθάνουν, όπως ο don Maffioso de la Creta.

Sar. - Ma don Maffioso non e morto... Ζει.

GAP. - Ζει ακόμη; Κατάλαβα, θέλει να με ρίξει, όπως έριξε τον παππού μου και τον μπαμπά μου.

Sar. - Si. Θέλει να βάλει την κόρη του στη θέση Σας, πριν πεθάνει.

GAP. - Miei Signori, όπως έλεγε και ο Basilico, ο ευεργετημένος γραφιάς σου, Saronico, θα φτύσετε αίμα πριν με δείτε να αφήσω την Fratellanza. Η Αδελφότητα είναι δική μου κι όλοι εσείς μπορεί να ζυγίζετε πάνω από τρία καντάρια ο καθένας, δεν έχετε το ειδικό βάρος, να τα βάλετε μαζί μου.

Sar. - Ούτε να Σας περνάει απ' το μυαλό, Megale, Εσάς δεν σας ρίχνει κανείς, μόνος σας θα πέσετε...

GAP. - Ο don Corleone και οι συνάδελφοί του έπεσαν, πήγαν ή κινδύνεψαν να πάνε φυλακή.
ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ NONNI NO...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: