24 Νοε 2017

Ζε σουί γavremboras


Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε λίστα για υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου (o tempora! ο mores! τη μέρα που παραπέμπεται ο Ψυχάρης!).
Η ΔΟΛια πατσαβούρα in.gr του κατηγορούμενου ως συμμορίτη, Προέδρου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και δημοτικού συμβούλου Πειραιά, δημοσιεύει την είδηση ως εξής (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500176946):

ΣΕΚΑΠ και άλλες

Ποιες γνωστές επιχειρήσεις είναι στις λίστες φοροδιαφυγής 

Σημ. apotopoto: Στη φωτογραφία μάλλον δεν είναι το NOOR1
Στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις με πολύ γνωστές υποθέσεις καθώς και πρόσωπα   (Φωτογραφία:  Shutterstock )
Κοινή χρήση1
Μεγάλες επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας «κρεμάστηκαν» στα μανταλάκια της Βουλής μαζί με την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017 από τα ελεγκτικά κέντρα και τις ΔΟΥ διενεργήθηκαν 16.640 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 2,568 δισ. ευρώ.

Οι γνωστές επιχειρήσεις
Στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις με πολύ γνωστές υποθέσεις καθώς και πρόσωπα, όπως η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και ο Θεόδωρος Κουντούρης, πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» . 

ΣΕΚΑΠ: Η πρώτη αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ΑΕ., που εμφανίζεται στον κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών, να κατηγορείται ως αστικά υπεύθυνη για λαθρεμπόριο τσιγάρων με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να φτάνουν τα 9,38 εκατ. ευρώ και μαζί με τα πολλαπλά τέλη ύψους 28,166 εκατ. ευρώ να υπερβαίνουν συνολικά τα 37,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παλιά υπόθεση για την οποία η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη...   ……………………………………………………………………………………....................................

Η ΣΕΚΑΠ είναι εταιρεία που αγόρασε χρεοκοπημένη ο Ιβάν Σαββίδης στις 19 Ιουλίου 2013 μετά από έντονες πιέσεις των πολιτικών φίλων του χοντρού Βαγγέλη Μαρινάκη «για να μην πέσει η μόνη ελληνική καπνοβιομηχανία στα χέρια των Τούρκων που μόνοι ενδιαφέρθηκαν για την εξαγορά της» όταν οι πολιτικοί φίλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη θέλησαν να την ξεφορτωθούν. Την εταιρεία κατέφαγαν χρεοκόπησαν οι διορισμένοι από τους πολιτικούς φίλους του Βαγγέλη Μαρινάκη διοικητές της.
Η υπόθεση λαθρεμπορίας της ΣΕΚΑΠ (19 Μαΐου 2009) είναι κατά πολύ παλιότερη από την εξαγορά της από τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο Ιβάν Σαββίδης, «ύποπτος» + «αλλοδαπός» + ούτε συγγενής του Υψηλάντη, είναι Πρόεδρος του ΠΑΟΚ και δεν κατηγορείται ως συμμορίτης.

Υ.Γ. Ο Γιάννης Μώραλης είναι ο αυτοφοράκιας του Βαγγέλη Μαρινάκη;     

Δεν υπάρχουν σχόλια: