9 Νοε 2010

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Συνέχεια απ΄το προηγούμενο

(http://apotopoto.blogspot.com/2010/11/blog-post_04.html)

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μοιρολάτρες, άξιοι της μοίρας μας. Ο Κωστάκης Μπακογιάννης, εξελέγη δήμαρχος με το 27% των εγγεγραμμένων.
Μια φορά κι έναν καιρό ένας Καρπενησιώτης παντρεύτηκε γυναίκα της οικογένειας Μητσοτάκη και από τότε το Καρπενήσι παραδόθηκε στην οικογένεια Μητσοτάκη. Όπως γινόταν στα παλιά χρόνια...
Τι είναι η οικογένεια Μητσοτάκη για τη δημοκρατική Ελλάδα; κάτι σαν παρασιτική ασθένεια που χρονίζει γιατί οι Έλληνες αρνούνται ν' απαλλαγούν απ' αυτήν μ΄έναν απλό ταινιοκτόνο: ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

Η Ελλάδα βρίθει μικρών μητσοτακαίικων. Παντού, στις πόλεις, στα χωριά υπάρχουν ένα ή δύο μητσοτακαίικα, οικογένειες επαγγελματιών πολιτικών, οι οποίοι:

- Ζουν καλά. Έχουν κολοσσιαίες περιουσίες, που απέκτησαν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική.
- Στέλνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα ξένα σχολεία στο Αμερική, όπου μένουν στο σπίτι του δεσμοφύλακα του Κοσκωτά και παίρνουν πέντ΄έξ διπλώματα (dixit, μια μέρα στην τηλεόραση η Μαρίκα Μητσοτάκη) και δυο-τρία μεταπτυχιακά για να έρθουν μετά να γίνουν δήμαρχοι.  Να πάρουν την πόλη. Να κάνουν απόσβεση της σοβαρής οικονομικής επένδυσής τους και να δημιουργήσουν υπεραξία -βουλευτική έδρα που θα κληρονομήσει ο απόγονός τους.
- Άμα λάχει, αυτοεξορίζονται, μετά πόνου ψυχής, στα Παρίσια...
- Ή στη Στοκχόλμη, άμα λάχει...

Κι όλα αυτά γιατί Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΥ. 

ΟΛΟΙ (σχεδόν) οι Έλληνες παραπονιούνται, βρίζουν, καταδικάζουν, εξεγείρονται, φτύνουν το σύστημα. Μέχρις εκεί. ΚΑΝΕΙΣ  δεν προτείνει κάτι, έστω μικρό, για να το κλονίσει, να το αλλάξει, να το βελτιώσει, να το διαλύσει. Ούτε η αποχή ούτε το λευκό ούτε το άκυρο αλλάζουν τίποτα. ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ.

-ΨΗΦΙΣΤΕ. ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΤΕ.

- ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΛΕΓΕΙ.

Εμείς κάναμε μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΠΛΗ, ΑΜΕΣΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ, ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Ο εγγονός του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο γιος της υπουργού Θεοδώρας Μητσοτάκη, ο ανιψιός του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μπακογιάννης Κωστάκης Μητσοτάκης Δ΄, ο Ελάχιστος,  ΔΕΝ  θα ήταν σήμερα δήμαρχος μιας ελληνικής πόλης.

Και λοιπόν; θα μου πείτε (και θα έχετε δίκιο), η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!..
Αν δεν καταλάβουμε τα αυτονόητα, ούτε η Οικογενειοκρατία έχει αδιέξοδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: