31 Μαΐ 2010

LIFE STYLE ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ -Πάρτυ έναρξης διακυβέρνησης

Στο ΒΗΜΑ της 16.12.1990 ο Νίκος Νικολάου γράφει, υπό τον τίτλο:

Ο "Μυστικός Δείπνος" Μητσοτάκη-Βιομηχάνων, ότι στις 8.11.1990 στη βίλα του στην Εκάλη, οδός Αλκυόνης 1, ο επιχειρηματίας κ. Γ. Κωνσταντινίδης προσκάλεσε και παρευρέθηκαν "το πρωθυπουργικό ζεύγος και τουλάχιστον μιά δωδεκάδα βιομηχάνων (οι κ.κ. Θ. Παπαλεξόπουλος, Ν. Μαμιδάκης, Γ. Αβραμίδης, Μαν. Νειάδας, Απ. Δοξιάδης, Γ. Τακόπουλος, Ι. Μπιλιμάτσης κ.α.), οι τραπεζίτες κ.κ. Ιω. Κωστόπουλος, Δημ. Γερμίδης, Μιχ. Βρανόπουλος, η υφυπουργός κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο ...πρεσβευτής της Σοβιετικής Ένωσης κ. Α. Σλιούσαρ.". 
 Σ΄εκείνο το δείπνο ο Μητσοτάκης πήρε το λόγο: "Είμαστε παντοδύναμοι και δεν υπάρχει δύναμη ούτε στον πολιτικό ούτε στον συνδικαλιστικό χώρο, που να αμφισβητήσει την εξουσία μας!". 

Ο Κόσμος του Επενδυτή της 29.5.2010 υπό τον τίτλο "Ο μυστικός δείπνος του Τάσου Μαντέλη" (Πολιτική Αγορά ,σελ.12)  γράφει:

"'Οταν το 1996 έγινε πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης, μία από τις πρώτες μαζώξεις που έγιναν για να δουν πώς θα ασκηθεί η διακυβέρνηση ήταν σ΄ένα σπίτι στην Κάτω Κηφισιά. Τα πολιτικά στελέχη, αλλά και οι κοινωνικοί παράγοντες που έλαβαν μέρος στη συνάθροιση, είπαν πολλά και ενδιαφέροντα. Κατά κάποιον τρόπο ήταν ένας "μυστικός δείπνος"των σημιτοφρόνων, στον οποίο αποφασίστηκε ο ...καταμερισμός εργασίας. Τον ρόλο του... Ιωάννη, του αγαπητού μαθητού του Κυρίου, υπό την έννοια της μεταφοράς των εντολών του, εκείνο το βράδυ, έπαιξε ο Αναστ. Μαντέλης. Μήπως κάποιος εκ των συμμετεχόντων μπορεί να μας πει τι ακριβώς ειπώθηκε εκείνο το βράδυ; Καλόν είναι να το πράξει οικειοθελώς επειδή έχω κάποιον που θέλει "αργύρια" για να το παίξει Ιούδας και να μου αποκαλύψει, λέει, οτι εκείνη η συνάθροιση ήταν παραμάζωξη όχι για... καταμερισμό εργασίας, αλλά για... μερίσματα στις δουλειές της διακυβέρνησης που ξεκινούσε.".

Η ελληνική Δημοκρατία και το ελληνικό Κράτος έχουν ("αδιαπραγμάτευτες", όπως λένε οι ίδιοι) αρχές και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: